top of page

איך אלבום נולד

בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר על חשיבותן של אסטרטגיות לויסות רגשי בלמידה והתפתחות של ילדים. אחת הגישות הפופלריות המעודדות ילדים להכיר את עולם הפנימי, את משאבי הקשב והיכולת לשאת אתגרים היא גישה המבוססת על תרגול  מיינדפולנס או קשיבות בעברית. המושג מיינדפולנס מתיחס ליכולת שיש בכולנו להיות בתשומת לב פתוחה וסקרנית כלפי חוית הרגע הזה. זוהי עמדה שכל אחד יכול לטפח ע"י תרגולים חוויתיים שונים. בעשורים האחרונים הצטברו עדויות מחקריות רבות המראות שככל שנרבה להיות נוכחים בכאן ועכשיו, כך נהיה שמחים יותר ומוכנים יותר להתמודד עם אתגרי המציאות. בעקבות הממצאים המדעיים והחויות החיוביות שיש לאנשים המתרגלים את הטכניקה, גישה זו נכנסה היום ללב העשייה החינוכית והטיפולית ברחבי העולם.

שיר חמלה.jpg

אנו שתי נשות מקצוע (פסיכולוגית קלינית, ותרפיסטית במוסיקה/מוסיקאית יוצרת) המתמחות בעבודה עם ילדים ומבוגרים, במסגרות חינוכיות וטיפוליות, קבוצתיות או פרטניות. תרגול מיינדפולנס מהווה עבור שתינו עוגן חשוב ויקר ערך להתמודדות עם המציאות בה אנו חיות ועובדות (עוטף עזה), ואנו מגלות בכל יום עד כמה התרגול מסייע ומעניק תקווה לעוד אנשים וילדים.

שיתוף הפעולה וההסכמה על חשיבותה של המוסיקה בעבודה רגשית עם ילדים, הביא לעולם את הפרויקט: שירי מיינדפולנס לילדים.  הפרויקט מבוסס על שירים המביאים לידי ביטוי את רוח המיינדפולנס, ואת העקרונות העומדים בבסיס תרגול הגישה, בשפה נגישה וסוחפת עבור הילדים. השירים מאפשרים היכרות עם דרכי התמודדות, ואף משמשים כאמצעי ישיר לתרגול והטמעה של שפת המיינדפולנס.  את השירים ניתן להשמיע בגן, בכיתה או בבית, וכך לאפשר המשך של מרחב תרגול והפנמה שהוא מעבר למילים.

 

 אז מה בפרויקט?

  • אלבום דיגיטלי-  שירים המיועדים לתרגול, ולהפנמת עקרונות המיינדפולנס, ושלוש מדיטציות מוקלטות לילדים.

  • ספר מאויר-  עם מילות השירים, הסברים והצעות לפעילויות אותן ניתן לבצע עם הילדים, כדי לתרגל מיומנויות של הקשבה,  תשומת לב, עצירה ושהייה. 

  • השתלמויות ומפגשים חוויתים- לקבוצות המעונינות להיחשף לעולם התרגול והמוסיקה.

נוגה גבע

מוסיקאית ויוצרת, תרפיסטית במוסיקה, מורה ומרצה למוסיקה בגיל הרך ובעלת ניסיון רב בעבודה עם ילדים. נוגה היא יוצרת מוכשרת אשר הפיקה מספר דיסקים מוצלחים ופופולרים מאוד המיועדים לילדים (יש לי הכל, לקפוץ עד השמיים, בדרך אל הדודה). כחלק מהכשרתה ותפיסת עולמה, נוגה משלבת בשיריה עבודה רגשית עדינה וחשובה, המאפשרת לילדים ולצוותים חינוכיים המלווים אותם, להיעזר במוסיקה ככלי רב ערך להיכרות עם עולם הרגש, ומציאת דרכי התמודדות שונות עם מצבים רגשיים שונים.

%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A0%

ד"ר קרן ריינר

פסיכולוגית קלינית מומחית, ומנהלת מרכז מיינדפולנס בשירות הפסיכולוגי שער הנגב. קרן פיתחה תוכניות רבות המבוססות על עקרונות המיינדפולנס לקהילה, ובסביבות החינוכיות השונות מתוך חזון להעשיר את הקהילה בכלים לויסות עצמי, הקשבה והכלה של מצבי מציאות משתנים ומורכבים. בין המיזמים היקרים ביותר לליבה נמצאת התוכנית "קשב וקשיבות- מיינדפולנס לגיל הרך" הפועלת מס' שנים בגני עוטף עזה. התוכנית קיבלה תיקוף מחקרי על יעילותה בשיפור תהליכי ויסות עצמי, חיזוק חוסן אישי ושיפור אקלים הגן. 

%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A0%
bottom of page